info@primatura.si
040 343 273
ikona_fb
 
logo
Marusa_puscava_baner
Enodnevne destinacije Čas doživetij Okusi kulinarike
Za mlade primaturiste
>>Za mlade primaturiste
   
 
Zabava, druženje, šport, raziskovanje, učenje
 
 
Turiste jutrišnjega dne vzgajamo in pridobivamo že danes, saj se mladi kot odrasle osebe vračajo na poti svojih mladostnih potovanj, sploh če so se počutili dobrodošli in se imeli lepo. Na turističnem vandranju iščejo novosti, spontanost, neodvisnost, veliko izbiro, mogoče malo tveganja. Zanje so počitnice investicija v znanje, druženje in seveda zabavo.
 
         
  florida   Aljaz_v_Sf  
         
  festival  
Festival Pivo in cvetje je bil 2019 leta 55. po vrsti in je vsako leto višek poletja. Na njem se običajno zvrsti več kot 50 koncertov, skupno z etnografskim programom več kot 60 glasbenih dogodkov. Doslej je sicer prireditev Pivo in cvetje odpadla le enkrat, leta 1984, zaradi del na mostu čez Savinjo.
  cvetje_pivo  
             
  soba_pobega_zelena  

Igrifikacija v turizmu je sodoben trend, ki je mladim pisan na kožo. Zaradi smelega razmišljanja, spretnosti, včasih malo drznost, z lahkoto poiščejo pivovarjev zaklad in pobegnejo iz sobe, ali pa poiščejo pogreznjene skrinje zlata, ki jih v Laškem varuje farovška deklica.

  knjiga_napotki  
             
  brv_tremerje

Ljubitelji kolesarjenja, mladi po letih ali srcu, radi raziskujejo Laško in okolico: starodavno dolino Gračnice, višje ali nižje vrhove okoliških hribov, pot preko nove brvi v Celje. Nekatere ture, kolesarjenje po mejah občine laško, so zahtevne, pot do Rimskih Toplic je enostavna. Vsak najde pot po svoji želji.

 

laski_krog  
         
  padalec_nad_laskim
Jadralno padalstvo daje najbolj pristen občutek letenja. Lica boža nežen veter, po nosu opeče sonce. V Laškem lahko ljubitelji visokih razgledov, mladi in malo manj, poletijo z izkušenim jadralnim padalcem v tandemu, ali se vpišejo v šolo jadralnega padalstva. Na voljo so kar tri vzletišča: Malič, Kopitnik in Lisci.
padalec_vzleta  
         
  tehnoloski_tabla  

Pivovarna Laško, ki ima več kot 190 let pivovarske tradicije, je pogost cilj ekskurzij dijakov ali študentov. V Pivovarni radi pokažejo moderne proizvodne linije, kjer varijo pivo iz ječmenovega slada in dodajajo hmelj kot začimbo.

 

  surovine_miza  
             
  polnilnca  
Danes je sodobna Pivovarna Laško del koncerna Heineken in uspešno nadaljuje svojo poslovno pot. Po ogledu proizvodnje sledi še prijeten del: obvezna degustacija različnih vrst "laškega" ali Malta za dijake.

 

  mazorete  
 
             
 
Kdo smo
smerokaz
   
kje_smo
Kje smo
 
Vroče dogajanje

po_poteh

 
040 343 273
zelen_telefon
 
ff
afna
info@primatura.si
 
           
       
©PrimaTura 2019. Vse pravice pridržane.