Zgodba
o hmelju, pivu in termah
|
Termin:
od 1. aprila do 31. oktobra |
|
|
Tudi
o hmelju, pivu in termah se da pripovedovati zgodbo. Govori
o tem, da raste hmelj na bogatih poljih Savinjske doline
in ga v Pivovarni Laško ga uporabljajo kot začimbo
pri kuhanju piva. V zgodbi se prepletajo moderna Fontana
piv v Žalcu, skoraj 200-letna tradicija varjenja piva v
Laškem in uivanje v termah z impozantno stekleno
kupolo, tudi na starodavnih temeljih.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Cena:
v času sezone |
|
Cena
vključuje |
-
vstopnino
v muzej in vodenje |
-
kosilo v Hotelu Thermana park**** |
-
3-urno kopanje v Termalnem centru |
- organizacijo in izvedbo izleta |
|
-
v ceno ni vštet vrček na Fontani piv |
-
cena vrčka: 8,00 € za 6 dcl piva |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Žalec
je središče hmeljarstva v Sloveniji. Leta 2016 so tu
odprli moderno Fontano piv Zeleno zlato, ki simbolizira hmeljsko
kobulo. Iz šestih točilnih pip teče pivo slovenskih
pivovarjev. Pod pivo se postavi vrček, ki ga je oblikoval
Oskar Kogoj in ga pivci odnesejo kot spomin.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
V
Laškem e skoraj 200 let varijo pivo. Začelo se
je v obrtni pivovarni Franca Gayerja. A
so ga naslednji lastniki e izvaalo v Kalkuto, Trst
in Egiptv, danes pa Pivarna del koncerna Heineken. To zanimivo
zgodbo si obiskovalci ogledajo v muzeju. Kot pa se za pivovarsko
mesto spodobi, je potrebno skuhano pivo tudi poskusiti v Pivnici
Laško.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pot
se zaključi v Thermani v Laškem. Tu se spoznajo na
dobro počutje. Ob vrelcih so uživali že stari Rimljani,
tudi pomembneži iz Avstro-ogerske, danes pa vsi, ki iščejo
sprostitev in zdravje. Po kosilu ob bazenih pod kupolo prijatelji
podoivljajo atraktiven dan. Vredno je bilo prepotovati zanimivo
Almino domačo pot.
|
|
|
|
|
|